MENU
Login Register
Agenda

October 2018
AUSFOG Draft Agenda

Thursday 18 October 2018 (Day 1)

34.545 and 34.546
Level 5 Building 34, Joondalup Campus, Edith Cowan University

Note: All timings and sequence are indicative at this time

Time

Activity

Speaker(s)

9.30am - 10.00am

Bus Transfer from Rendezvous Scarborough to ECU Joondalup Campus

 

10.00am - 11.00am
(60 min)

TBC: Pre-Conference Discussion Group - HERDC Reporting

David Wright, Director, Financial Control and Treasury, Financial Services Operations Portfolio,
The University of Sydney

10.45am

Bus Transfer from Rendezvous Scarborough to ECU Joondalup Campus

 

11.15am - 12.00pm
(45 min)

Registration and light lunch

 

12.00 - 12.05pm
(5 min)

Delegates welcome

Brad Francis, Chief Financial Officer, Edith Cowan University (2018 AUSFOG Chair)

12.05 - 12.15pm
(10 min)

Welcome to Country

Shaun Nannup, Director, WISDOM in your life

12.15 - 12.30pm
(15 min)

Welcome to delegates

Scott Henderson, Vice-President (Corporate Services), Edith Cowan University

12.30 - 1.10pm
(40 min)

UniForum update

Trish Birtles, Managing Director ANZ and Ken Lee, Consultant, Cubane Consulting

1.10 - 1.50pm
(40 min)

Universities Australia update

Mike Teece, Policy Director, Academic, Universities Australia

1.50 - 2.30pm
(40 min)

Macro-economic and investment markets update

David Colosimo, Senior Investment Analyst, Unisuper

2.30 - 2.50pm
(20 min)

Afternoon tea

 

2.50 - 3.30pm
(40 min)

Integrated reporting at Deakin University

Kerrie Parker, Chief Financial Officer, Deakin University and
Michael Bray, KPMG Fellow in Integrated Reporting at Deakin University

3.30 - 4.00pm
(30 min)

Higher Education Services (HES) overview and service proposition

Andrew Trnacek, CEO, HES

4.00 - 4.40pm
(40 min)

The sustainability and structure of AUSFOG

Travis Walker, Vice President (Finance), Southern Cross University

4.40 - 4.45pm
(5 min)

Closing comments and dinner arrangements

Brad Francis, Chief Financial Officer, Edith Cowan University (2018 AUSFOG Chair)

4.45 - 5.15pm
(30 min)

Bus transfer from ECU Joondalup Campus to Rendezvous Scarborough Hotel

 

Conference Dinner

Matilda Bay Restaurant, 3 Hackett Drive, Crawley

Time

Activity

6.05 - 6.30pm
(25 min)

Bus transfer from Scarborough Rendezvous Hotel to Matilda Bay Restaurant, Crawley

6.30 - 7.30pm
(60 min)

Pre-dinner drinks and canapes

7.30 - 10.30pm
(3 hrs)

Conference Dinner
Guest speaker:  Trevor Nisbett, CEO, West Coast Eagles

10.30 - 10.55pm
(25 min)

Bus transfer to Scarborough Rendezvous Hotel

Friday 19 October 2018 (Day 2)

34.545 and 34.546
Level 5 Building 34, Joondalup Campus, Edith Cowan University

Time

Activity

Speaker(s)

8.15 - 8.40am
(25 min)

Bus transfer to Edith Cowan University, Joondalup Campus

 

8.45 - 8.50am
(5 min)

Opening remarks

Brad Francis, Chief Financial Officer, Edith Cowan University (2018 AUSFOG Chair)

8.50 - 9.30am
(40 min)

University of Melbourne’s finance services transformation

John Demagistris, Director, Financial Accounting and Budgeting and
Minay Lodhiya, Associate Director, Financial Performance, University of Melbourne

9.30 - 10.10am
(40 min)

Australian university risk financing: Current and future trends

Harry Rosenthal, General Manager Risk Management Services

10.10 - 10.50am
(40 min)

“Going offshore” – a different case study.  Career transition to COO of a university
in the United Arab Emirates.

Matt Easdown, Vice Chancellor for Financial and Administrative Affairs,
University of Sharjah

10.50 - 11.10am
(20 min)

Morning tea

 

11.10 - 11.50am
(40 min)

As a finance professional, why would I choose a career in higher education?

Matthew Rainbow, Deputy Director, People Business Improvement and
Sara Brown, Project Manager, People Business Improvement, Curtin University

11.50am - 12.35pm
(45 min)

Education Australia Limited

Greg West, Chairman, Education Australia Limited

12.35 - 1.20pm
(45 min)

Light lunch

 

1.20 - 2.00pm
(40 min)

Strategic Treasury – Dollars and sense

Dean Sharrar, Director, Barrington Treasury Services Pty Limited

2.00 - 2.30pm
(30 min)

WA Auditor General

Sandra Labuschagne, Deputy Auditor General, Office of the Auditor General,
Western Australia

2.30 - 2.45pm
(15 min)

Merger update: University of South Australia and University of Adelaide

Peter Prest, Chief Financial Officer, University of South Australia

2.45 - 2.55pm
(10 min)

Closing remarks; Handover to Griffith University; Date of next conference

Brad Francis, Chief Financial Officer, Edith Cowan University (2018 AUSFOG Chair)

3.00 - 3.45pm

Bus Transfers to Perth Airport (Qantas and Virgin terminals)